2023.05.31.
Sümeg Város Önkormányzata

Sajtóközlemény projektzárásról


BEFEJEZŐDÖTT A TOP-1.2.1-15-VE1-2016-00010 KOMPLEX TURISZTIKAI FEJLESZTÉSEK SÜMEGEN CÍMŰ PÁLYÁZAT
 

A 100,41 millió forint európai uniós támogatás segítségével egy komplex turisztikai fejlesztés valósult meg Sümegen.

A fejlesztés eredményeként új, összesen 10 km hosszúságú túraútvonal hálózatot alakított ki az Önkormányzat Mogyorós-dombtól a Fehér kövekig a belváros, valamint a Vár érintésével. A turista útvonalhálózat mentén információs táblák mutatják be az adott terület látnivalóit és védett természeti értékeit.

A beruházásnak köszönhetően az Afrikáriumban egy új kiállító termet alakítottunk ki egy hazai vadászati kiállítással, valamint a Kárpát-medence élővilágát bemutató diorámával és trófeakiállítással. Illetve az épület is energetikai korszerűsítésen esett át.

A Mogyorós-dombon található egy védettséget élvező őskori kovakő bánya. Ezen a területen került kialakításra Sümeg új turisztikai látogatóközpontja a támogatásból. Létrehoztunk egy új bányászattörténeti kiállítást, ami az őskori szarvasagancs eszközös bányászattól indulva mutatja be a településen folytatott bányászati tevékenységet napjaink technológiájáig.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg. Bővebb információt a projektet érintően a https://turisztika.sumeg.hu/ oldalon olvashatnak

 

További információ kérhető:
Sümeg Város Önkormányzata
8330 Sümeg, Béke tér 7.
Telefon: 87/550-750
Email: palyazat@sumeg.hu